OMRÅDET

OMRÅDET

Skoven

I 2005 påbegyndte Århus Kommune et anlægsprojekt omkring Skjoldhøjkilen, der sammen med True skov skal udgøre et areal på størrelse med Marselisborgskovene. Området er nu et aktiv for Århus Vests borgere og institutioner.

I skoven syd for Skjoldhøjskolen kan du gå ad en lang zigzagget træbro i lignende skov. Når du går videre forbi tennisklubbanen og længere ud ad Skjoldhøjkilen, kan du nyde fuglelivet omkring 5 små søer, og fortsætte ad en af de utallige stier videre til True skov. Eller dreje til venstre, og lade hunden løbe frit i byens største hundeskov.

En tur i skoven ved Grimhøj byder på mulighed for forskellige udfordringer. Rundt omkring i området er opstillet forskellige motionsredskaber: Bølgennet og motionspavilloner. Der er masser af muligheder, hvis du er til hygge, pavilloner og bålpladser, og der er utallige muligheder for afslapning eller leg for både børn og voksne. Bazar Vest grænser op til området, med sine eksotiske dufte og butikker. Anlagte grusstier gør også området velegnet til at tage en tur på cykel.

Indkøb

Bor man i Holmstrup Mark, er der adgang til et utal af butikker. En nærbutik 5 minutters gang fra bebyggelsen, og lidt længere væk ad samme vej ligger Netto og Aldi – alt sammen inden for et kvarters gang. Til den anden side ligger Bazar Vest, der med sit grønsagsmarked og andre spændende butikker altid er leveringsdygtig i eksotiske madvarer og fast-food. Lidt længere væk, 20 minutter til fods, har vi Bilka, Bauhaus, El-giganten osv.

Institutioner
På vej til Holmstrup Mark kører man ad Jernaldervænget, hvor der ligger 3 integrerede institutioner på rad og række. Andre børneinstitutioner i området er en Steiner børnehave, der ligger ved Skjoldhøj skole. Bag Skjoldhøj Kirke, hvis matrikel grænser op til vores, ligger Egebakkeskolen, en privatskole, der også rummer en ungdomsklub, og lidt længere
væk en skolefritidsordning. Afstanden til Skjoldhøj skole fra Holmstrup Mark er 10 minutter til fods, hvor man passerer under Skjoldhøjvej ad en sti, der er forbundet med Skjoldhøjparkens stisystem.

Når dagen går på hæld, og solen forsvinder mod vest, har de fleste beboere en fantastisk udsigt til spektakulære solnedgange. Med det på nethinden kan man så lægge sig til ro, for næste morgen at blive vækket blidt af Skjoldhøj Kirkes klokker.

Natur

admin